Harrison T280 CNC

Momenteel ben ik een Harrison T280 CNC draaibank aan het voorzien van een nieuwe besturing. De besturing dient ter vervanging van het oude systeem dat inmiddels ruim 20 jaar oud is en niet meer naar behoren functioneert. Voor de nieuwe sturing wil ik gebruik gaan maken van het EdingCNC software pakket.

Ook beschikt de draaibank over een turret, wat het mogelijk maakt om meerdere diverse bewerkingen achter elkaar te laten plaats vinden, zonder handmatig een tool te wisselen. Ook boren behoort bij deze turret tot de mogelijkheden.

Hieronder ziet u enkele foto’s van de machine en ombouw.

Harrison T280
De Harrison.
Verhuizing
Verhuizing in volle gang.
Testdraaien met de nieuwe besturing.
Testdraaien met de nieuwe besturing.
turret
Schoonmaken en bedraden van de turret.
Langsslede
Onderkant langsslede, weinig slijtage te zien.

 

Na veel problemen met de originele stappenmotor drivers en besturing, heb ik besloten een nieuwe sturing hiervoor aan te schaffen. Ik had het redelijk snel nodig, dus besloot twee drivers te bestellen bij Hugo Schipper.nl. Helaas bleek deze keuze verkeerd uit te pakken. Alsnog 3 weken gewacht, en kreeg het aller goedkoopste Wantai spul. Jammer, ik ga ze wel inbouwen, maar wil bij Hardware-CNC twee Leadshine sturingen kopen om het verschil te kunnen testen en later te verwisselen.

IMG_1045

IMG_1050